Logo-Gemeenteschool Koksijde
Logo-Gemeenteschool Koksijde

Naar het middelbaar

Als uw kinderen bij ons op school zitten, zijn ze misschien nog niet toe aan de grote stap naar het middelbaar onderwijs. Maar zoals de tijd vliegt, zullen ze na het zesde leerjaar voor deze uitdaging staan. Het kiezen van een middelbare school en een richting kan een ingewikkeld proces zijn, zowel voor leerlingen als voor ouders.

We begrijpen dat ouders niet altijd zicht hebben op alle mogelijkheden die er zijn voor hun kinderen na de lagere school. Daarom willen we hen graag ondersteunen bij het scheppen van een duidelijk beeld van de vele opties die beschikbaar zijn.

Het middelbaar onderwijs biedt een breed scala aan scholen en studierichtingen, elk met hun eigen kenmerken en specialisaties. We willen ouders helpen om deze diverse mogelijkheden te verkennen, zodat ze samen met hun kinderen een weloverwogen beslissing kunnen nemen die aansluit bij hun interesses, capaciteiten en toekomstplannen.

Via de link onderaan deze pagina willen we informatie delen over verschillende middelbare scholen in de buurt, hun onderwijsaanbod en de verschillende studierichtingen die ze aanbieden. 

Samen met u willen we ervoor zorgen dat uw kinderen een vlotte en succesvolle overgang maken naar het middelbaar onderwijs. Want een goede start leggen, is essentieel voor een mooie toekomst!