Gezonde voeding en beweging

Mens sana in corpore sano! Deze Romeinse levenswijsheid dragen we in deze school heel hoog in het vaandel. Daarom leren we de kinderen van kleinsaf dat gezonde voeding en beweging heel belangrijk zijn voor een gezond leven. Hiervoor nemen we allerlei initiatieven:

 • donderdag = fruitdag
  Onze school krijgt een subsidie om gedurende 10 weken elke donderdag een gratis stuk fruit of een groente aan te bieden aan alle leerlingen.
  Zo leren de kinderen verschillende soorten fruit kennen en proeven.
  Dankzij de financiële steun van het schoolbestuur kunnen we dit gezondheidsproject na deze periode verderzetten. We willen hen dan ook van harte bedanken hiervoor. Elke donderdag wordt het fruit voor de kleuters in partjes gesneden door een groep enthousiaste fruitoma’s en -ouders.
 • promoten van gezonde voeding
  Om gezonde voeding te promoten, vragen wij om voor de voormiddagspeeltijd fruit, groenten, nootjes of een boterham mee te geven als tussendoortje. In de namiddag kunnen de kinderen wel een droog koekje nuttigen tijdens de speeltijd.
 • Iedereen drinkt water op school!
  Elke leerling beschikt over een, door het schoolbestuur verkregen, waterfles (Doppler). Deze wordt in de klas op geregelde tijdstippen opnieuw gevuld met kraantjeswater zodat de kinderen geen water moeten meebrengen van thuis. Er wordt wel gevraagd om de waterfles van uw kind op bepaalde dagen te reinigen (zie klasafspraken).
 • minstens 1 keer per jaar organiseren we voor de hele school een gezond ontbijt
 • snoepvrije school
 • schooltuin ’t Dunehof
  In het voorjaar krijgt elke klas (van de 1ste kleuterklas t.e.m. het 3de leerjaar) de opdracht om een bepaalde groente of een fruitsoort te kweken in onze schooltuin. Met wat er geoogst wordt, wordt er lekker gekookt in de klas. Zo leren de kinderen zelf groenten en fruit kweken, zorg dragen voor jonge plantjes, …
  In de tuin hebben ze we ook kippen. Elke week is er een andere klas verantwoordelijk om de kippen te voeren, hun eieren te roven, hun hok te verschonen, …  en de plantjes in de tuin water te geven.
 • projecten rond gezonde voeding, sporten, gezondheid…
 • sporters beleven meer!
  Naast de gewone LO- en zwemlessen worden er nog heel wat andere sportactiviteiten georganiseerd. Zo organiseren we jaarlijks een sportweek voor alle kinderen.  De kinderen van het 5de leerjaar gaan in maart op sportklassen. We stimuleren onze kinderen ook om regelmatig de benen te strekken en een ‘Daily Mile’ te stappen of te lopen samen samen met alle klasgenoten.
  In september nemen alle kinderen deel aan de scholenveldloop.
  Elke klas neemt ook jaarlijks deel aan een activiteit georganiseerd door MOEV (bv. Rollebolle, Alles met de bal, American Games, …).
  Tot slot krijgen de leerlingen ook de kans om deel te nemen aan sportactiviteiten op woensdagnamiddag (bv. minivoetbaltornooi, workshop circustechnieken, zwemmarathon, …).