Wie wordt er geschaakt op school…

Dagelijks beleven duizenden Belgen erg veel plezier aan het schaken. Wat houdt hen bezig? Daar kom je eigenlijk alleen achter door zelf te spelen. Het doel is eenvoudig: verover de koning. Het draait om de ontdekkingstocht naar dat doel. Wat is steeds jouw beste zet en wat kan de tegenstander doen? In het begin lijkt alles ingewikkeld, maar je krijgt al snel door hoe de stukken samenwerken. Het leuke is de enorme variatie. Elke partij verloopt anders, omdat er miljoenen mogelijkheden zijn.

Deze ontdekkingstocht spreekt veel mensen van jong tot oud aan. De meeste kinderen starten al op erg jonge leeftijd en houden daarna niet meer op. Schaken is net als leren fietsen of rekenen: eenmaal geleerd, vergeet je het niet meer. Je kunt tot op hoge leeftijd schaken. Sommige negentigjarigen en zelfs een enkele honderdjarige spelen nog altijd met veel plezier.

Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert hun concentratievermogen, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen. Schaken is ook goed voor oude mensen. Doordat de geest actief blijft, kunnen ziektes als dementie worden uitgesteld.

Momenteel verzamelen we schaakborden en stukken. Meer informatie over de start van dit schaakproject volgt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...