De gemeentelijke basisschool ligt centraal in de driehoek Koksijde-Bad, Koksijde-Dorp en St.-Idesbald en is gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of met de auto.

Fluohesjes en fietshelmen

De school is erg bekommerd om de veiligheid van uw kind(eren). Daarom zetten we elk schooljaar een aantal acties op touw. Elke leerling, groot of klein, die met de fiets of de bus naar school komt, draagt een fluohesje. Dit is verplicht. Voor de fietsers is een fietshelm ook verplicht.
Om er een attitude van te maken, is het echter belangrijk dat u uw kind hiervoor ook aanmoedigt. Wijs uw kind er elke dag op dat het dragen van een fluohesje en een fietshelm levens kan redden.

Verkeersveiligheid

Wie met de fiets naar school komt, fietst terug naar huis met de fietsenrij onder begeleiding van een leerkracht. Wie alleen naar huis gaat (enkel na de studie), geeft een schriftelijke verklaring van de ouders af in het secretariaat. Gezien de verkeersdrukte in de omgeving van de school, vragen wij uitdrukkelijk de kinderen niet aan het toezicht van de begeleidende leerkrachten te onttrekken. Kinderen worden daarom altijd op de speelplaats van de lagere school of in het atrium van de kleuterafdeling afgehaald!